Kostråd ved inkontinens

Inkontinens er absolut ikke sjovt at døje med. Det er besværligt og pinligt. Det er også en tabubelagt lidelse, som folk ikke ønsker at tale højt om – ikke engang med deres læge.  Inkontinens er i de fleste tilfælde let at behandle, og derfor er det ærgerligt at så få kvinder åbenbart taler om deres problemer. Udover bækkenbundstræning, som er den mest effektive måde at slippe af med inkontinens på, kan du også afhjælpe symptomerne ved at undgå visse fødevarer og spise mere af andre.

Undgå disse fødevarer ved inkontinens

Du kan sagtens spise indisk, mexicansk eller anden krydret mad, men bare ikke for ofte. Krydrede fødevarer kan forværre din inkontinensog rent faktisk trigge den, ifølge undersøgelser.  Det gælder også for citrusfrugter og tomater, fordi deres surhedsgrad kan irritere din blære og forværre din inkontinens.

Som udgangspunkt bør du undgå forarbejdede fødevarer, der indeholder konserveringsmidler, der kan irritere blæren hos nogle personer med inkontinens. Undgå også kunstige sødestoffer. De irriterer også blæren.

Spis disse fødevarer ved inkontinens

Jo mere fiberrigt, jo bedre.  Når du spiser nok fibre, du er mindre tilbøjelige til at få forstoppelse. Forstoppelse er skidt, fordi det får din tarm til at udvide sig, hvilket lægger et pres på din blære. Samtidig vil du være mere tilbøjelig til at anstrenge dig på toilettet, hvilket belaster bækkenbundsmusklerne.

Undgå disse drikkevarer ved inkontinens

Koffeinholdige drikke er noget af det vigtigste, du kan undgå, for at afhjælpe din inkontinens. Koffein forværrer urininkontinens på to måder: det virker vanddrivende og påvirker samtidig urinrørsmusklerne. Det hjælper desværre ikke at drikke te i stedet, da både te, energidrikke og eksempelvis chokolade også indeholder koffein.

Frugtsaft kan lyde som en sund erstatning for koffeinholdige drikkevarer, men sure drikkevarer, især appelsinjuice kan forværre din inkontinens. Også tranebærsaft, som nogle kvinder drikker for at forebygge urinvejsinfektioner, er forbudt på grund af sit høje syreindhold.

Drik disse drikkevarer ved inkontinens

Så hvad er der tilbage som du kan drikke? Ren vand uden brus er dit bedste valg, hvis du har problemer med inkontinens.

Vigtigst af alt?

Stå ved din inkontinens. Hver 3. kvinde i den fødedygtige alder døjer med inkontinens, så vær ikke flov eller pinlig berørt over det. Du kan sagtens gøre noget ved din inkontinens, så lad være med at acceptere det. Selvom det kan hjælpe at eliminere visse føde- og drikkevarer, så er det vigtigste du kan gøre at lave korrekte knibeøvelser.

Alt for mange kvinder opgiver knibeøvelserne, fordi de gør dem forkert. Sørg derfor for at sætte dig ind i korrekte knibeøvelser.